Friday, June 26, 2009
L.O.C.O


Hey readers,

Semalam macam-macam yang jadi. Aku dah boleh senyum balik.Weeeee. Yesterday we had this Teknik Menjawab for Geography. First time ever, teknik menjawab dalam suasana yang panas. Amat hot kot. Takde Elektrik. (SBU tak bayar bil ke apa???). So after recess and selepas menghabiskan tugas class prefect aku, aku dan Lizzie terus pergi Bilik Pameran. Whoa! Terkejut. Gelap gelita. Takdelah gelita sangat tapi quite gelap lah. Lepas tu terus cari kat mana minah-minah (Alyea, Alia, Fayra and Izzatie) tu duduk. Aku dan Lizzie mula mengecilkan mata dan mencari. Satu bilik kitaorang usha. Last-last nampak ada hands in the air yang melambai-lambai dan di situlah mereka. Wooohhoo. Belakang sekali. Gempak kot. Hehehe. Just kidding.

Elektrik macam main hide and seek pulak. Sekejap ada, lepas kau tengok beberapa minit hilang balik. After that, ada balik. The Penceramah was so good. Better than cikgu Geografi 3 Berdikari. Aku faham apa yang dia cakap dekat depan walaupun ada gangguan makhluk-makhluk di belakang. Kitaorang semua dah pissed off gila dengan makhluk-makhluk tu. Kalau tak nak dengar, duduk diam-diam boleh tak? Ni nak cakap kuat-kuat. Respect lah sikit. Orang nak belajar ok?

Lepas ceramah tu dah habis, aku tak sedar yang sebenarnya ada tangan manusia yang sedang merayap ke dalam poket baju kurung aku untuk ambik purse aku yang cantik tu. Hahaha. Lepas aku sedar, aku terus menjerit and try untuk rampas balik purse aku from Fayra. Fayra tak nak bagi and terus bagi purse tu kat Izzatie. Izzatie macam cari something and aku tau apa yang dia cari. Dengan semangatnya, aku terus melompat dari tempat aku ke Fayra. Fayra cepat-cepat pass purse tu dekat Alia. Alia pulak pergi lari and duduk dekat satu tiang ni. Aku bangun and lari pulak dekat Alia. Gaduh-gaduh kejap lepas tu Alia pass pulak dekat Lizzie. (tak guna punya Lizzie. Kau pun subahat sama weyh!) Lizzie passed it to Fayra back. Aku nak bangun, Alia tolak. Aku terjatuh balik. Aku bangun, kena tolak lagi. Last-last aku tolak Alia yang sedang memberi direction atau arahan kepada Fayra and Izzatie. Aku rasa masa ni semua orang pandang kitaorang kot. Malu malu. Ada yang senyum je tengok aku kena buli. Haha. And then aku mengalah. Fayra menunjukkkan kertas tersebut and her hands were in the ayer. Aku terus rampas that paper dan koyakkan. Fayra dah bunyikan evil laugh dia. Aku buat tak tau and pegang cebisan paper yang aku koyakkan tu. Aku tau selama paper tu ada dekat situ, selagi tu lah purse aku akan jadi popular.

On the way balik kelas pulak, aku jalan cepat sangat. Sebenarnya aku nak kejar Lizzie tapi aku tak perasan yang dia ada sebelah aku. Aku jalan tak pandang kiri kanan terus jalan depan. Last-last dia tegur aku. Aku cari Alia, Fayra and Izzatie tapi diorang takde. So, aku senyum and start cakap dengan dia. Banyak jugak dia bagitau aku. Haha. Bla bla bla.

Prefect meeting pulak. Fatin, OMG! Apa benda kau merepek Fatin oi. Apa kena sampai masa depan, semua benda kau cakap. Malu sangat kot. Aku actually menggelabah and tak tau nak jawab apa. Apa yang ada dalam otak aku, terus cakap. Lantak kau lah guna bahasa rojak ke apa ke. Malu sampai hari ni pun tak habis lagi. The Top 6 and the HODs ada kot. Aduhhhhhh! Malu malu.



xoxo,
Fatin.

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram