Sunday, June 21, 2009
Syok!

Hey readers,

Remember in my previous post aku ada cakap pasal tekak aku bleeding? So atas sebab tu jugak aku kena demam panas, batuk and selsema serentak. Macam yang Atie cakap dalam cbox aku kat sebelah ni, aku sekarang ni mengaku yang aku sedang bergelar seorang OKU separuh masa.

Aku punya hidup sepanjang dua hari ni memang senang. Makan, makan ubat, tidur. Fuh. KKS and homeworks yang bertimbun semua tolak tepi sebab aku seriously memang tak boleh nak bangun. Kalau aku bangun, kepala aku akan rasa berpusing dan tak sampai dua saat, aku akan rebah balik ke lantai tingkat atas rumah yang dah terbengkalai tak berkemas sebab aku sakit sepanjang weekend ni (sepatutnya aku yang kemas 1st floor ni).

So dah daulat aku sakit ni, semua kerja yang sepatutnya aku buat semua orang lain buat. Sebagai contoh :

a) Basuh kasut - Nenek tolong basuhkan.
(my grandmother still kuat lagi tau! dia boleh angkat carpet yang berat tu sorang-sorang. power bukan?)

b) Kemas bilik - Angah buat.
(Dia mengamuk lah jugak sebab aku sakit. Aku ni kan, along kesayangan dia, so dia buat jugak lah. Kalau dia tak buat, alamatnya, sakitlah telinga dia kena bebelan vibration ibu yang terlebih hertz [aku eja betul ke?] sampai ke dalam ossicle. Aku tak dengar bebelan tu sebab aku kan tidur. Hehehe. Melampau en? )

c) Kemas atas - Ibu tolong buatkan.
(Ibu tak mengeluh pun. Oh, I Love You Mother!)

d) Gosok baju sekolah aku + adik yang penuh sebakul besar - Ibu buatkan jugak.
(Again, I love you mother more than words!)

e) Kemas study table - hehehe. Ayah pun turut serta.
( Thank you dad. Dah lah Fathers' day pulak tu. I heart you. Nasib baik tak jumpa love letter ke apa ke. Haha. Just kidding.)

Itu lah antaranya. Tapi right now, aku tengah menghadap KKS ni ha. Aduh! Tension gila. Semalam yes aku relax tapi hari ni, no way!!! Tiada kompromi lagi bagi aku.

xoxo,
Fatin Hanani Adnan

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram