Friday, September 04, 2009
Love Story?



Hi hi hi.

Aku dalam mood yang agak baik lah jugak. Agak hyper. hah, ni nak bagi warning ni. Entri ni aku rasa pelik sikit sebab aku dalam mood nak karang cerita. Aku tak taulah korang faham ke tak, tapi faham-fahamkanlah okay?

ACTION!

Alkisahnya, pada satu hari, A berjalan pulang dengan Z. (Sebenarnya aku nak guna tatabahasa yang betul tapi malas lah pulak. So aku just tulis je eh?) It's quite funny lah jugak. Iye-iye kena usik tapi still jalan together jugak. Who cares kan? Haha. Just kidding.

Bila keluar from kelas, A nampak her friends. So, lambai lah, apa lagi. Chit-Chat sekejap. Pastu A meneruskan perjalanannya yang agak jauh. Baru je kaki nak mula melangkah, A terdengar namanya dipanggil. Oh My God. It'z Z! Kawan-kawan A ada jugak yang perasan tapi memandangkan masa tu masa balik, diorang dah tak kisah. They started walking.

Z tanya beberapa soalan dengan senyuman melebar dekat A. A pun balas dengan senyum sampai ke pipi jugak. Rupa-rupanya, hala tuju A dan Z sama. Masing-masing nak pergi ke tempat yang sama untuk berjumpa sesorang. Jadi, bergegaslah mereka berjumpa dengan Puan H. *Puan H, terangkan something, bebel sekejap.*

Setelah pergi berjumpa dengan Puan H, A dan Z meneruskan perjalanan. Keep walking sambil mulut sibuk nak bercakap. Dua-dua tersenyum. Z bagitau 'something' dekat A pasal dia. A pulak terkejut sebab selama ni dia tak pernah tau pun. Z terangkan sambil senyum lagi.

Masuk bab lain pulak. Z dan A sibuk cerita pasal kisah masing-masing. Setiap kali A cerita, Z dengar sambil menguntum senyum. Dia senyum lagi dan lagi!!!. Jalan yang panjang pulak terasa pendek. Ada banyak cerita yang bertukar dalam perjalanan sesingkat itu. Terus terang A katakan, A tak sangka yang Z nak tegur dia masa dah balik. Hehehe. Sebenarnya, A pun tak pernah sangka yang Z akan share pasal tu dengan dia. Selama ni, Z diam je. Tak banyak cakap sangat especially dengan perempuan. .

Hujan semakin lebat dan lebat. A dan Z sama-sama meredah hujan sambil berkata "Jom, redah je.". Haha, tolong abaikan part dialog tu untuk kebaikan bersama. Jkjk. Dah sampai bawah bumbung tempat berteduh. Alahai, dah sampai rupanya. Kenapa tak perasan ye? Oh, mungkin sebab terlalu menghayati cerita. Sebelum balik, Z sempat cakap dekat A "Eh, baik-baik tau. Hujan ni. Take care.". Sampai sekarang A masih tersenyum walaupun sorang-sorang depan cermin. Haha.

Tanpa disedari oleh Z dan A yang sedang sibuk berbual, rupa-rupanya mereka sedang diperhatikan oleh tiga orang manusia. Ada orang spy dorang! Kenapa A dengan Z tak perasan ada someone belakang diorang. Kenapa, mengapa. Why?

That night, ibu A sangat sporting. A told her everything about Z. EVERYTHING. Her mom sangat supportive and she sounds like she likes Z. Ibu A cakap lagi, she can't wait to meet Z. OHMEGOD. =D

Story tamat di sini. Sekian, terima kasih. (OMG. So sweet.)

p/s : I wish I have the same love story. Haha

xoxo,

Labels:


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram