Saturday, October 24, 2009
Full Report - Prefects' Farewell 09

Hello readers,

Last friday was the Prefects' Farewell for the Form 5. I think, everything went well.

Almost all the Form 3 prefects datang sekolah around 4 o'clock in the evening. Start helping with the balloons semua and arranging the chairs. Start berlatih for the final practice untuk semua performance. Thriller, Send It On, Stand by Me and the Sketch. Around 6.30 p.m, everyone dah ready dengan costume masing-masing. Gempak weyh. Seriously, smart gila!

The farewell was supposed to start at 8. Tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, farewell start lambat. Dalam 8.30 macam tu baru start. Semua orang menyorok for Thriller coz taknak bagi senior nampak. Bila muzik start, lampu dekat sekolah macam gelap sikit and then Melvin, our MJ that night, bagi isyarat suruh kitaorang keluar. Keluar dengan costume hitam with mask and the Thriller music lagi memang nampak macam real. The seniors were like "Oh my god. What the hell is happening?" Kitaorang semua masuk dalam position masing-masing and start dancing Thriller. Gempak gila! It was better than anyone ever expected. We were enjoying ourselves. So automatically, our movements semua macam sama. Semua orang puji. Well done prefects!

The Send It On performance seriously suck! Dah la nak set up mic dah ambik masa setengah jam. Buang masa je kot. Last-last, only Priya and Melvin on the stage. Aku, Lizzie, Faiz dengan Ee Lin dekat bawah. Buat malu je kot! Masa nak keluar untuk perform tu, bukan main gah lagi. Last-last mic tak function pulak. Haiishhhhh. Stand By Me/Beautiful Girls? I think it was much much more better than Send It On. Bila sampai nak masuk part Beautiful Girls, seniors semua nyanyi sekali. I think they enjoyed our performance.

Masa tengah prepare for Sketch, the seniors kejar kitaorang. They made the gross food. Ewww. Seriously, tengok je memang takde selera nak makan. Kitaorang tutup pintu Bilik Serbaguna rapat-rapat and start tolak meja dekat pintu. Nervous. Last-last diorang dapat bukak jugak. Oh My God! I ate Farhana Azahar's gross food. Lizzie kata sedap macam sushi tapi dia tipu! Tak sedap. Seriously, masa dekat mulut rasa okay. Bila nak telan tu, urgghhh! Loya! Tak sukaaaa! No way! Campur macam-macam dalam tu. Yuckssssss! Urgh! Gross. Dahlah aku tak makan lagi. ;(

Last but not least, the Treasure Hunt. Tak ramai yang masuk coz dah pukul 11.20. Dah malam jugak la. Aku dengan Bihah kena tunggu depan surau lama. Creepy gila. Kitaorang pandang kiri kanan. And suddenly lampu dekat stor tu tertutup. Seram sejuk kottt. And then luckily Haziq datang, bolehlah borak-borak kejap. Hilangkan takut... The best part is, masa Treaure Hunt tu, ada a few F3s yang takutkan the seniors. Diorang pakai mask and costume thriller and start kejar seniors. Ramai jugak yang menjerit. haha.

xoxo,
Fatin.

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram