Sunday, December 27, 2009
Green Apple

The books are now on the bookstores rack.

Hello readers,

Hahahahahhaha. I am so happy right now. Yesterday, aku dapat 5 copies of Gelagat Si Kembar. Terkejut. And then baru dapat tau yang GSK dah Alhamdulillah, selamat dicetak dan diterbitkan. Thanks a lot to the publisher, Karnadya.

So, my family and I went to Jusco Bukit Tinggi this morning. Ni semua because of auntie yang nak last minute shopping before balik Langkawi petang ni. Jadi, sebagai anak buah yang baik hati, aku ikut ajelah walaupun aku puasa hari ni. Lagipun, aku nak beli buku sekali. Dah lama sangat-sangat rasanya tak menjejakkan kaki ke Popular atau pun MPH. Rindulah pulak.

- Shopping -

Bila dah penat shopping, semua decided nak pergi makan. Since aku sorang je yang puasa, aku cakap aku nak lepak kat Popular dulu. Cuci mata sekejap dengan buku-buku. Oh, I love books! Pastu kebetulan pulak, ibu pun nak tengok-tengok baran sekolah Hazira. Alkisahnya, semua pun masuk Popular tu and terus went to search for an english fiction book. Then kebetulan pulak, rack English novel betul betul bertentangan dengan Malay teenage fiction. Dengan dramatiknya, aku pusing, nak cari ibu dekat belakang, and tengok tengok, I SAW MY NOVEL! Terkejut gila. Terus pergi cari ibu and auntie tarik diorang pergi kat rack tu.

Ibu dengan auntie dah senyum senyum. Sambil-sambil tu, dorang discuss macam mana nak promote etc. etc. Aku sendiri pun dah tak ambik tau sebab terlampau excited. Haha, don't blame me. Semua tak sengaja. And then Hanisa and Hazira pulak datang. Lagilah dorang excited. Nak kecoh-kecoh kat situ, nasib baik aku dah bagi warning awal-awal. Orang yang tengah pilih buku semua macam pelik kenapa tiba-tiba je kitaorang masuk and terus berkerumun kat tempat yang sama.
*Tapi dorang buat tak tau je la. Ada gak yang usha-usha.*

So and then, aku keluarkan camera. Aku dah agak dah ada something, tu yang aku bawak camera dalam bag. Pastu aku snap gambar kat rack tu. Haha. Mula-mula ada 5 je yang baru susun sebab baru keluar semalam kan?, After a while aku tengok ada empat je yang tinggal. Hai, pelik. ;) Haha. Aku pun meneruskanlah aku punya book hunt. Lupa sekejap pasal novel. Ke kiri, ke kanan aku pusing-pusing cari novel yang interesting. Tiba-tiba, adik aku panggil and cakap. "Along, apasal tinggal 2 je tiba-tiba ni? ". Aku buat macam tak tau and terus jalan. Haha.

So readers, I want to introduce you to GSK, which is my first novel. Aku admit yang novel ni terlampau banyak kekurangannya lagi and aku dalam perjalanan untuk meyiapkan second novel before March. Please buy it and comment because I need your comment to improve my writing skills on the next book. Segala comment amatlah dihargai. Thanks. ;D

xoxo,
Fatin Hanani Adnan

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram