Wednesday, January 27, 2010
Bash Bash, Birthday Bash! (Pt. 2)

Hello readers,

So i bet you know what happened kan lepas tengok gambar-gambar part 1? yup, Fayra organized a surprise birthday party for Azura dekat Red Box, Pavi. Bihah, Ain, Nina, Naza, Fayra, Lizzie and I semua datang around 10.30.

So, datang pagi-pagi buta untuk menyervey hadiah. Aku, Bihah dengan Lizzie. Bagus, memang bagus. Jalan sambil mata tengok kiri kanan, sebab nak cari present for Azura. Hai, susah betul nak cari hadiah untuk minah ni. She's so simple to wear anything besides Jeans and T-Shirt. Tak tau nak beli apa. Masuklah Forever 21, Roxy, Nichii, etc. etc. Bila masuk Teddy Tales, untuk survey hadiah, automatically, mata aku nampak mask. Cantik gila weyh. Love it more than words. Cakap dengan Bihah and Lizzie, what if kita semua pakai mask? They agreed and then we decided to wait for the others.

Cari punya cari, tak jumpa-jumpa jugak. Sedangkan dah sejam lebih dah berjalan dalam Pavi tu. Letih pulak tu. Last-last Fayra called and cakap dia dah sampai. Then, we went to Charles & Keith, tunggu dorang kat sana. At last!!! We found something for Azura.

Tak cukup lagi, cari cake pulak. Round hampir satu whole Pavi untuk cari Secret Recipe. Sedangkan tak wujud pun Secret Recipe kat Pavi. Bagus tak bagus? Turun bawah, kat foodcourt pergi kat kedai Lavender. The only kedai yang jual cake. Apa ni Pavi? Takde kedai kek? Melampau.

Then, cepat-cepat pergi lari ke Red Box sebab Azura kata dia dah nak dekat sampai. Luckily Lizzie dah book. Lega sikit. Susun semua cake and semua orang pakai mask. Macam masquerade party lah kiranya. Memang kelam kabut tak tau nak cakap macam mana masa tu. Tak sempat nak buat semua benda. Dengan cake lagi, mask lagi, pastu belum nyalakan candle lagi. Nak buat semua benda dalam satu masa. Pakai semua, siap-siap and then tutup lampu and berdiri belakang pintu. Azura masuk then 'SURPRISEEEEEE!' Lagu Happy Birthday berkumandang dekat situ. Happy Birthday minus one yang macam budak tadika nyanyi tu. Haha, it was fun tau. Jangan main-main.

Then start with the karaoke and stuffs. Gempak gila. Naza was the superstar of the day. She rocked the Red Box. Memekak menjerit-jerit semua genre lagu. Jangan terkejut kalau dangdut was one of them. Aku tak tau pun lagu tu, main bantai je. Yang bestnya, lagu dangdut tu lah semua macam hyper. Hyper gila-gila. Bihah, Nina, Azura and Lizzie, I tak tau pun yang you guys know how to sing that Cari Jodoh song? Haha lol. So masa tu nak lunch, amik makanan kat depan. Guess what, from tempat macam main lobby tu, aku boleh dengar dengan jelas Naza tengah nyanyi lagu Thinking of You. Kuat gila kot. So maknanya, yang kitaorang lapan orang memekak dalam tu, boleh dengar sampai ke luar la? Haha, malu-malu.

After 3pm, kitaorang keluar from Red Box. Puas gila dapat release tension from all the stress, homeworks and school stuffs kan? Then went to a restaurant. (I forgot the name of the restaurant) Haha. Desert dia sedap gila! With the chocolates. Arggh, I'm craving for more!

So, friends, thanks for everything and thanks for inviting. Lets go out again and have fun some other time okay?

Lots of love,

Labels: ,


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram