Friday, January 08, 2010
First Week of School Review

Monday - 4th Jan 2010
I woke up at 5.30 am. I was so excited to go to school to meet my girls and him. Lebih-lebih lagi bila kitaorang dalam the same class. (except for fayra ;( ) Macam biasa, Leya dilantik sebagai class monitor. Leya bengang je coz kitaorang vote for dia. Oh yeah, 4 Sc. Alpha dapat Encik Arman untuk their class teacher. Gempak gila kot. Aku berani confirm, kelas diorang meriah this year. But still, takkan boleh lawan 4 Sc. Beta punya. Our class teacher is Cik Norzubaidah. New teacher.

Tuesday - 5th Jan 2010
Fuh. Pecah record gila. Second day of school dah ada bertimbun homeworks. Notes la, exercises, files yang kena siapkan. Macam-macam ada! Azam aku tahun ni, nak siapkan semua homework tanpa ada yang tertinggal. So, aku gagahkan diri jugak nak siapkan semuanya dalam satu malam. and yes! I made it! Oh yes, lupa plak. Ada permainan punya meeting hari ni. This year, aku, alia, lizzie, fayra, azura, leya, atie, hana semua join tennis. haha. hari ni jugak belajar physics and modern maths. Aku rasa aku akan suka modern maths. Ntah, macam best je. Physics, aku rasa agak complicated jugak la.

Wednesday - 6th Jan 2010
File. Yup, ada file lagi. Siapkan file sampai pukul 11 something. Yay, semua file dah siap. Tak payah pening kepala fikir pasal file for every subject lagi. Ada meeting rumah sukan today. Cooke ada Encik Arman. So maybe ada chants baru this year. Hope so. Bihah jadi AJK F4. Heh, memang layak pun.

Thursday - 7th Jan 2010
Bukak buku Biology for the first time. Whoa! Aku suka sangat bio. Macam best je? Aduh, ada file lagi. Baru je semalam bersengkang mata siapkan file. haha. Ada perjumpaan unit berunifom. Tak tau nak pilih apa, we decided to join pengakap. gahahaha. bising gila dalam kelas 3 Solihin. Okay, terus terang aku nak cakap ni, mentang-mentang kau Naib Pengerusi, sesuka hati je nak report-report orang???? Sorry, bengang dengan someone yang cakap English ada slang yang tak berapa nak sedap. Petang tu ada ceramah. Sekolah jemput Alang lagi. Dia memang best la. Tak rasa macam ceramah pun. Gelak jugak masa dia bagi ceramah tu. After ceramah, ada first prefect meeting. Yang ni, aku tak tau nak cerita apa.


Friday - 8th Jan 2010
Today! Aku happy sangat coz last day sekolah untuk this week. Macam tak percaya je? haha. Tapi memang rasa macam bukan first week of school. Oh yes, lupa nak cakap yang F4s dengan F5s kena grouping lagi. Ikut merit. Well, okay. Aku stay dalam Beta. So do my friends. Masa balik, jalan sekejap dengan dia. Haha, after one week dalam kelas together, this is the time yang kitaorang betul-betul borak. hehehe. I mean, dalam kelas ramai sangat yang tengok. We used to share the locker you know? ;)

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram