Saturday, April 17, 2010
International Understanding Day 2010 (Report)


Hello readers,

Sorry for the super late update. Last Saturday was the SMKSBU's International Understanding Day or IU Day, for short.

IU day is not for only to understand the history of the theme chosen but to understand the cultures too. The Interact Club gives us opportunity to be more understanding about the theme and hope to enjoy the visitors with the performances. (Thanks Arif for this one)

So, this year punya theme is The Wild West. Macam tahun-tahun lepas, this year, the Interactors kena juga dress up ikut theme. SBU Interactors kebanyakannya dressed up as the Red Indians and Cowboys. Some of the visitors pun dressed up sama. It was fun to see them in their costumes. Lawa gila kot. Fayra was so stunning gorgeous, Wan comel sangat, Arif & Min dah macam the real cowboys, Atie and Ain ayu sangat and adalah some other friends yang tak kurang lawa dengan costume masing-masing.



On Saturday, Bihah, Lizzie, Azura, Diyana and I duduk dekat the very front row. Dah la depan sekali, pastu betul-betul dekat tengah stage pulak tu. Haha. Dah mengalahkan VVIP dah ni, haha kidding. Tapi memang duduk front row best gila. Dapat tengok semua performances tanpa halangan. Maksud aku di sini, memang tak ada benda block aku punya view. *Ehem, ehem, I'm SHORT and I admit that.* I like! Lagipun ramai close friends aku dalam Interact yang akan buat performance, so for sure la kitaorang duduk depan sekali kan? Bagi moral support la katakan. Yelah, they might be a little bit nervous before the show tapi bila tengok muka-muka kitaorang kat depan ni, mesti terus bersemangat kan? Dan secara automatically-nya, rasa nervous itu pun hilang. Kan kan? Haha.

Arif banyak buat performance hari Sabtu lepas. Hampir semua performance dia terlibat. Kalau tak silap aku, the only performance yang dia tak terlibat ialah the Senior Performance. Yang lain semua dia ada. Oh yeah, masa Hoedown Throwdown performance, sedang aku dah Bihah sibuk membelek kamera masing-masing, tiba-tiba Wan tarik kitaorang bangun suruh menari sama. Honestly, aku tau memang aku akan kena tarik tapi not when I was holding my camera. Haha, lawak gila. Expression sorang-sorang memang tak boleh blah. Alia, Lizzie and Azura pun kena tarik sama. Jangan risau, video akan diupload selepas entri ini.

For the whole event, memang banyak sangat gambar yang sempat diambil dan ada jugak beberapa video yang dirakam. InsyaAllah, aku akan post gambar-gambar dan video-video tu kat sini esok. Kalau nak cepat lagi, kalau tak nak tunggu aku upload, boleh silakan pergi ke Facebook aku. Aku dah siap buat album gambar baru lagi for IU Day :)

:D

Labels:


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram