Sunday, May 09, 2010
Ibu,


Happy Mothers' Day, Ibu.

I'm sorry. I didn't manage to prepare anything for you. Kaklong tak sempat nak prepare apa-apa. Not even a card. :'( So, end up kaklong wish je. I'm so sorry for that. I know that I should at least prepare something proper.

Ibu, kaklong selalu melawan kan? I know that I'm not a good daughter. Kadang-kadang, kaklong fikir kepala kaklong je and tak fikir pasal orang lain. Sometimes, kaklong terlalu ego dan tak nak beralah. But ibu tak pernah nak marah tak tentu hala. Ibu selalu marah tapi mesti ibu bagitau sekali kenapa dan apa akibat kalau kaklong terus macam tu. Macam kebanyakan ibu-ibu lain, ibu selalu membebel bila kaklong buat salah, sampai kadang-kadang kaklong sendiri tak tahan dan rasa macam nak melawan. Tapi sebenarnya, kalau ibu tak membebel, semua benda yang kaklong tak buat takkan jalan. Orang akan terus tangguh kerja selagi ada masa.

I don't know how, tapi ibu selalu tau kan kalau orang ada problem? Kaklong tak mention pun, ibu tau sendiri. Bila dalam situation tu, ibu akan tanya what happened and ibu akan tanya jugak apa jadi semua benda. Tapi, as a teenager, bukan sebab nak sorok ke apa ke, but kaklong tak banyak cerita problem dekat ibu. Selagi boleh, I'll try to solve my problem on my own. Kalau dah desperate and tak tau nak buat apa dah, baru kaklong bagitau ibu. Ibu tak pernah paksa kaklong cerita apa-apa, because ibu tau kaklong dah besar and dah boleh fikir sendiri. Ibu bagi kaklong privasi sikit untuk solve sendiri masalah kaklong. And I love you for that.

You're my best K-Popped mate, ibu. Kita boleh kongsi semua benda yang kita tau pasal K-Pop. Baik daripada penyanyi ke, pelakon ke, music Korea, Korean drama etc. etc. Ibu sanggup email article yang ibu jumpa kat Internet. Ibu sanggup print out something yang ibu rasa kaklong suka baca. We share the same interest. And this K-Pop thingy buat kita makin close. Kan kan? Kadang-kadang kita share duit beli DVD or Original Sound Track Korean Drama. Walaupun ibu nak bayar semua benda, tapi orang pun nak keluar duit sama. Biar kita share beli something yang kita suka. That's better right? And I love you for telling and updating me about K-Pop.

So here I am, wishing you Happy Mothers' Day. Thanks for everything and I would like to apologize for all my mistakes. I just love you the way you are.

If it's not because of you, there's no FATIN HANANI BINTI ADNAN in this world.

Labels: ,


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram