Friday, June 04, 2010
I'm Feeling Great

Anyeong Haseyo readers,

Today, kitaorang ada Sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Honestly, aku rasa Hari Guru tahun ni is the best Hari Guru ever, selama 4 tahun aku menetap di SBU. Haha.

Sebelum aku tulis apa-apa, aku nak bagi credit kepada tuan punya gambar yang aku pinjam. Alia Natasha and Qistina Qari, thanks a lot. I did not bring my camera today sebab memang aku rasa kitaorang (Prefects) takde masa nak ambik gambar sebab kitaorang yang organize Hari Guru ni.

Event mula pukul 8.30 pagi. After the speeches, cikgu-cikgu semua naik atas stage. Macam biasa, untuk nyanyi lagu 'Kami Guru Malaysia' dan jugak untuk baca ikrar guru. So let the pictures below explain okay?



Kami Guru Malaysiaaaaaaaaa... (The very front row, para Pentadbir.)

Right after that, ada upacara memotong kek. The Interact Club sponsor cake untuk Teachers' Day. Izeri as the President and Jay as the Vice President naik stage and they were there with the teachers on the stage. (Cake lawa gila, ada gambar badge SBU!) Haha


After recess, dah start dengan persembahan-persembahan pelajar dan guru:

Kelab Kebudayaan : My Life Would Suck Without You

Citrawarna 1Malaysia : Dikir Barat

The Dikir Barat was AWESOME! Best. I enjoyed myself tengok dorang perform tadi. Each and every one of them buat dikir barat dengan penuh semangat. Senang cerita, diorang enjoy atas stage, kitaorang yang tengok dekat bawah pun lagi la enjoy. Kan kan?

The best part of Hari Guru 2010 is... Jeng jeng jeng. Performance cikgu-cikgu SBU la. Apa lagi. Memang gempak gila. Diorang dressed up as 'Pelajar Sekolah yang Bermasalah'. Diorang siap buat spontaneous sketch lagi. Tapi seriously la, comel-comel jugak cikgu-cikgu SBU ni kan? (Ada lagi gambar some of the teachers dengan baju sekolah yang lagi comel tapi aku takde copyright. Haha.)

Ustaz Bustamam, Mr. Te and Pn. Prema.
(They're so excited to get the Borang Salah Laku . I bet that's their first BSL. Haha)

Fatin to Mr. Te : Excuse me, button up please.
Fatin to En. Shahrul : Excuse me, do you have a tie? If not, can you please get the tie from the Bilik Disiplin now?
:)

From left : Cik Rahayu, Pn Siti Zulaiha, Cik Fadzelah and Pn. Rashidah.
Pn. Siti Zulaiha and Cik Fadzelah kena berlakon jadi twins. Memang betul-betul jadi because they really look alike!

Time for games :

The last performance, F4 Prefects naik atas stage with the banner. We are supposed to sing the Stand By Me/Beautiful Girls song tapi sebab masa tak cukup, performance kitaorang tak sempat nak buat. It's okay. At least kitaorang naik jugak atas stage with the banner.


So basically, that's how the Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah diraikan di SBU. We hope to see more and more next year. Hopefully the teachers akan buat sketch ataupun apa-apa performance yang sama best macam tahun ni jugak.

THANK YOU TEACHERS!

Last picture before holidays.
I'm so gonna miss you guys. Sate Kajang, here we come! Haha.

Labels:


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram