Wednesday, June 23, 2010
It's Not Early

Hello readers,

How are you? I hope you're fine. So yeah, 3rd day of school untuk second semester. Aiyo, cuti baru habis. When is the next cuti eh?

Baru je 3 hari bukak sekolah balik, kitaorang dah ada program. Although it was just for the seniors, tapi program ni program first untuk second semester. It's the Education Fair. Setiap tahun memang ada program ni. Tapi baru tahun ni aku participate sekali. Selama ni tak pernah tau pun function fair ni. Tapi hari ni, baru aku tau function sebenar dia.


Education Fair - Bagi maklumat untuk course yang patut diambil dekat universiti nanti.

Ohmygosh! This is my future man. Selama ni tak pernah sekali pun fikir pasal benda ni. Yes, I do think about my future tapi aku tak pernah fikir nak ambik course apa. Pergi Uni mana semua, memang tak pernah terlintas sekali pun. (Opps, pernah but I was just day dreaming back then!) Now baru aku sedar yang I'm sixteen now and I have to start choosing. It's not too early anymore. Time flies faster now and pejam celik pejam celik aku dah nak ambik SPM dalam kurang setahun and 5 bulan lagi. 2010 berlalu macam tu je. Dah setengah tahun dah. Ya Allah, cepatnya masa!

Tadi ada banyak sangat benda baru yang aku sendiri belajar. Banyak representative from universities yang datang and they are supposed to help us with our own choice. Pada saat the form 4s diarahkan turun untuk tengok exhibition, aku takdelah rasa gabra sangat. Tapi lepas tengok semua kawan-kawan aku dah tau diorang nak buat apa in future, aku start gelabah. Mana tak nya, diorang semua ada they own choice. But me? Satu benda haprak pun tak tau.

One thing for sure, aku tak nak ambik course yang ada sangkut paut dengan maths. I screwed my maths and I know that. Kalau science aku rasa boleh survive (walaupun aku yakin 150% yang aku akan suffer) lagi tapi malangnya, aku tak minatlah pulak subject science ni. SO NOW, WHAT SHOULD I GO FOR? Medic? Automobile? Business? Phycology? Arts? Designs? Law? I DON'T KNOW! Sumpah stressed out gila-gila.

Jalan punya jalan punya jalan, I saw something. Tourism and Hospitality! It sounds awesome! Lagi-lagi aku memang minat pasal benda-benda ni. After further explanation dengan representative from Berjaya University College of Hospitality, aku macam interested la pulak. Macam best je. So aku tanya pasal Hospitality dekat universiti-universiti yang tawarkan course ni.

Jalan lagi. And then, aku nampak one word yang buat mata aku tertumpu lama dekat satu banner. I stayed freeze there. Tau tak apa aku nampak? Mass communications! Dalam mass communications ada banyak proffessions tapi one word yang dapat menarik minat aku 200% ialah perkataan JOURNALISM. This is exactly apa yang aku minat. I love to write and I'm very excited nak belajar dengan lebih lagi pasal benda ni. Selama ni apa yang aku tulis, aku main tulis je. Tak fikir benda lain. But in this course, I'll learn more. Career options dia pun ada banyak jugak. Editor, feature journalist, magazine publisher, press secretary, BROADCAST JOURNALIST. So, I went like wow!

Apa-apahal pun, I have to discuss benda ni with my parents first. Tanya dulu pendapat diorang macam mana. But I think this is the best choice for me sebab interest aku dalam bidang ni memang tinggi sangat. So, should I say hello to Mass Communications? Or is it to early to make a choice? But this is the most important decision ever. There's no way to turn back once aku dah start belajar nanti. If I have no interest dengan course yang aku ambik nanti lagi susah. Dah confirm-confirm aku maybe tak dapat concentrate dalam kelas. So what should I do?

p/s : This is a serious entry. Perasan tak dari atas sampai part ni, aku tak guna satu smiley and word 'haha' pun?


Ahhhh yes, hampir terlupa pulak.

HAPPY 4th BIRTHDAY DAMEER!
You're my cutest cousin ever. ILY more than words.
Thanks for confessing that you love me too almost everyday. Haha
:')

Labels: ,


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram