Thursday, December 30, 2010
Standing Ovation;


Hello readers,

Demam AFF belum habis lagi kan kan kan? Dekat mana-mana je, semua orang still cakap pasal bola. Even dekat Twitter pun still kecoh lagi (sikit-sikit). Dekat FB malam tadi je penuh, sekarang dah okay sikit. Tapi still boleh cakap yang news Malaysia menang AFF Cup still hot from the oven la. Oh, I mean suam sikit dah.

Tadi dekat Facebook, aku ada bukak satu page, which is I love Indonesia. Tengok comment-comment dekat situ, fuhh hati saya sakit. Konon cakap kita kalah tak bermaruah. Ni yang aku nak gaduh ni. Why not accept je the result the way it is? Ada la dalam satu dua tiga comment yang aku rasa nak smash je orang penulis comment tu. Nasib baik lah aku ni baik dan masih lagi bertamadun :P

So today, bangun pagi-pagi je, aku pergi lari pecut turun bawah pergi baca paper. Haaaaa, aku pergi baca section sukan dulu la, of course. Dalam paper semua cerita pasal Malaysia menang + ada sikit-sikit pasal reaction Indonesian punya supporters, pemain Indonesia etc. Lepas dah habis baca semua berita sukan kat paper, aku terus online pulak. Baca pulak news online kat Internet. Memang terbaik ah kan? Kan aku dah banyak kali cakap, aku kan patriotik :P

Bila aku search je pasal news bola, nama Khairul Fahmi Che Mat yang keluar dulu. Kenal tak? Kau tolong cakap kenal sekarang. Siapa tak kenal, meh sini datang jumpa aku, aku boleh tolong hempuk korang sorang-sorang. Goalie Malaysia pun tak kenal -_-''. Kalau tak kenal jugak, meh sini aku bagi korang definition.

Credits; Arif

Nama KFCM ni start naik masa AFF Suzuki Cup ni. Dia amatlah teramat-amat banyak kali selamatkan goal kita daripada dibolosi (Serious aku tak tau word apa yang boleh ganti dengan perkataan dibolosi). So memang dia deserve standing ovation lah kan? Kan kan kan? Bukan je orang dalam Malaysia je minat dekat dia, tapi ramai juga supporters from the other country pun sama. Kenapa? Tak percaya ke dia ada peminat daripada other negara jugak? Meh sini, aku tunjuk bukti.

KFCM signed for his fan from our beloved neighbor country; Indonesia.

Kau jangan main-main weh, Indonesians suka dia tu, sampai nama KFCM naik ke tangga ke-5 Trending Topic kat Twitter malam tadi. And tengok je Official Facebook Fanpage dia, dah berapa ramai orang 'Like' page dia kat FB. Fanpage separuh artis Malaysia pun kalah tau.

So ketika saya sibuk baca trending topic kat Twitter malam tadi, saya perasan ada ramai orang puji dia macam-macam. Cakap 'I love you' etc etc. Aku baca sengih-sengih sorang-sorang je. Hahaha. Lepas dah puas baca, aku pergi pulak kat timeline Twitter aku. Guess what? Best friends aku pulak sibuk cakap pasal dia. Hmmmph, memang bagus betul. He's mine la, apa la. Haha. Aku dah geleng-geleng kepala banyak-banyak kali dah. Isy isy isy, budak-budak ni. *you know who you are. haha.* And then, aku pergi pulak FB. Baca status updates. Hmm, memang sah lah semua status pasal bola. Betul tak? News feed aku penuh dengan bola je malam semalam. And then tiba-tiba ada keluar ;

'Cik Timah and 36 other friends like Khairul Fahmi Che Mat'

Kepada peminat tegar Encik Khairul Fahmi ni, dengan sukacitanya saya maklumkan yang dia dah ada girlfriend yang sangat comel. Nama girlfriend dia Elia. Dia ada blog tau dan saya yang baik hati ni nak bagi link dekat korang. Aku terjumpa blog ni dah lama dah sebenarnya, masa blog walking around May macam tu. So, dah blog best, aku follow terus la kan? Masa tu follower tak ramai lagi. Malam tadi, aku bukak blog Cik Elia ni sebab dia ada update new entry. Followers kalau tak silap aku masa aku view malam tadi ada dalam 1500++. Banyak gila weh! Pagi tadi, aku bukak je, dah ada 4300++ followers. Ya Allah, naik mendadak sangat sangat sangat. Ni semua berkat boyfriend Cik Elia la ni. Haha.

Oh sebelum view blog Cik Elia atau dalam bahasa kasarnya stalk, orang yang minat sangat dengan KFCM sangat-sangat diminta bawak bersabar. Dekat situ ada their love stories, how they first met etc etc. Get ready to be jealous! Hahaha :)

PS; 3 entri berturut-turut aku cerita pasal bola. Because I'm awesome like that ;)

Labels: ,


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram