Saturday, February 12, 2011
43th Note - I'm Sick


Hello and Assalamualaikum everyone :)

It has been a while since I updated my blog kan? So I think I'm going to update now. Errr, it is just for the sake of updating actually. Why? I guess I just don't want to leave my blog alone.

Hazira and I. She's 10 this year. Umur sepuluh tahun tapi badan macam budak tadika tak cukup zat. Kecik gila. Achik, I think you really need to eat more. Ni tak, makan sikit je dah takut gemuk. Pfft -_-'' Memang patutlah under weight.

Intervensi is just around the corner. Mak datuk, minggu depan je! Ya Allah. And what the hell am I doing here? Wake up, Fatin. Wake up. This will be my last post and I think I'm going to dump my blog for 3 weeks. Kiranya entri ni macam entri penutup sebelum Intervensi lah. Haha.

Tiba-tiba je aku rasa bersemangat nak cycling petang tadi. Don't ask me why. I am so random. Basikal dekat rumah pun dah berhabuk dah sebab kalau tak silap, kali terakhir aku sentuh basikal aku adalah pada bulan... Okay, tak ingat. Like seriously. I think I stopped cycling two years ago. 2009. Yeah, tahun 2009 merupakan kali terakhir saya pegang basikal saya. I mean it people. Pegang tau, bukan main. My bicycle was there this evening, at the same spot as I left it 2 years ago. Sikit pun tak berganjak. Tayar pun dah takde angin. Aku cari pam dalam stor untuk pam tayar. Nasib baik tayar still okey lagi.

Speaking of the bicycle, tiba-tiba teringat pulak dekat nostalgia lama. When I was five, I remember cycling inside my house. Dalam rumah. Bukan dekat kawasan luar tapi yeah, dalam rumah. Kayuh basikal sebelah meja makan. Masuk dalam bilik semua benda. Don't get me wrong. Masa tu, aku sayang basikal aku sangat-sangat sebab basikal tu lah satu-satunya harta yang aku ada masa tu. I treasure my bicycle more than anything else in this world. Bukan tu je, aku tak pernah bawak basikal tu keluar rumah pun. Untuk ambik angin dekat luar pun tak pernah tau. Basikal tu nak berjemur bawah matahari pun aku tak bagi. Nak hirup oksigen plus karbon dioksida plus karbon monoksida lagilah tak boleh. Kalau ibu letak dekat luar, aku mesti terus menangis. Masa tu, ibu cepat-cepat ambik balik basikal tu, bawak masuk balik. Want to know why? Because ibu can't stand my crying tone. Fullamak weh, bergegar satu rumah tahu. Suara suprano Ning Baizura pun kalah. Okay, back to the story, kiranya tayar basikal aku sangat-sangat bersih dan berkilat macam basikal baru. That's why ibu let me keep it inside. Mana boleh letak dekat luar rumah, kena matahari nanti, warna dia pudar. Tak boleh tak boleh.

Actually, I have a lot to share but I'm not in the mood to write now. Malas sangat-sangat. Tangan sekarang tengah berat je nak tulis. But before I end this entry, Hazira and I recorded a video just now. Fell free to click the play button. Kalau tak nak pun takpe, tak paksa. Haha. K. Bye. Nak 'study'. Study lah sangat -______-''



ps: It has been such a tense and long week for me. Sigh.

Labels: ,


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram