Friday, April 22, 2011
114th Note - Being real.

Beberapa bulan atau pun minggu yang lepas, we discussed about online shopping in class during English. Yes, online shopping. Satu benda yang saya selalu sangat buat! I'm not the type of person yang selalu keluar rumah, shopping sana, shopping sini. Aku boleh dikatakan hanya keluar apabila perlu je. Haha. Most of the girls yang dekat luar sana maybe seorang shopaholic but that's definitely not me. Family aku pun bukan jenis yang keluar sangat-sangat. Kalau nak shopping pun, maybe sikit-sikit. Alah, senang cerita, jarang sangat nak pergi keluar shopping. Duduk rumah, on laptop lagi best. Kepala tak pening, tak payah fikir pasal jalan sesak ke tak, tak payah sakit mata tengok manusia akhir zaman ni. Betul kan?

Kalau online shopping, aku biasanya beli pashmina atau pun shawl je. Beg, aksesori etc. etc. tak pernah beli pun lagi. Tapi aku selalu jugaklah pergi blog walking from one blog to another just to survey barang. Macam window shopping jugaklah kiranya ni. Kalau window shopping, kaki penat kena jalan from one shop to another, tapi kalau online shopping kaki tak penat. I have to admit that by doing window shopping online, saya rasa happy jugak.

For you guys who has never done online shopping before, saya nasihatkan anda untuk baca testimonial previous buyers dulu. Kalau ramai cakap okay, bagus, puas hati dengan kualiti barang, baru beli. Jangan beli melulu. Saya tak cakap semua tapi ada a few blog shops yang saya view, ramai sangat cakap jangan percaya dekat owner blogshop tu. Diorang kata dia penipu. Tapi banyak jugak blogshop-blogshop yang lain yang still boleh percaya. Cuma it depends on you guys lah.

Hah, sebelum aku terlupa, satu lagi tips sebelum online shopping ialah dengan membandingkan harga. Dekat Malaysia ni memang ada sangat-sangat-mangat-semangat banyak blogshop. Cakap je korang nak apa. Dress, bag, shoes, sneakers, belts, shawl, purse, pashmina, semua ada. Maybe ada blogshop yang jual sesuatu item tu dengan harga yang agak tinggi. Kalau korang rasa macam tak berbaloi, then jangan beli. Fikir dua tiga kali dulu before beli. Kalau nak beli jugak, pergi dekat other blogshop and tanya the owner sama ada diorang ada ke tak benda yang korang cari tu. In this situation, you have to be really hardworking untuk meninjau dari satu blog ke blog yang lain. Kalau susah sangat pun, pergi je cari sendiri item yang korang nak tu dekat shopping complex. Mesti ada kan?

Oh yeah, if korang ni hantu beg, you can go to Anna Syue Fashion House's blog. Serious cakap, all the bags yang diorang jual memang lawa tahap maksima. Aku memang suka gila tengok beg-beg dekat blog ni. Harga pun not that bad. Takdelah mahal mana, still affordable bagi aku. Aku dah baca a few testimonials from the buyers dan rata-ratanya, diorang cakap yang they are quite satisfied dengan the bags. So, kira okeylah kan? Aku dah survey dah and memang ada beberapa beg yang aku plan nak beli tapi I decided to tunggu dulu. I spent too much nowadays. Purse pun dah makin nipis. I need moneh! Btw, if nak pergi blog Anna Syue, pergi www.annasyue.blogspot.com

And for the girls yang nak shopping tudung, korang boleh pergi kat blog Fizza, www.fizza-closet.blogspot.com . Aku salah seorang customer dia. Aku selalu jugaklah shopping tudung dekat blog dia. I'm really crazy about pashminas and shawls nowadays, so yeah.


ps : I can't find any suitable pictures for this entry so takde gambar untuk entri ni, terima kasih.

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram