Tuesday, March 13, 2012
People change.

I just came back from Cameron Highlands.

Saya pergi vacation bersama-sama dengan keluarga tercinta dekat Cameron, Sabtu lepas. Cameron Highlands was the bomb, except for the traffic lah, of course. Since sekarang ni masa cuti sekolah, lagi-lagi teruk lah jam dekat atas tu. Dah lah lane dekat lereng bukit tu ada 2 je. Boleh imagine tak berapa lama kitaorang ter-stuck dalam jam? Memang sangat-sangat menguji kesabaran. Ceehh, cara aku cakap macam aku pulak yang drive =_='

Memang adat sebelum pergi holidays, kena pack barang kan? (I hate to do that the most actually.) Bila pack barang hari tu, I decided to kemas sekali almari baju aku. Susun, gantung and lipat balik segala baju, seluar, baju kurung & khazanah-khazanah misteri yang ada dalam almari tu. Senang cerita, memang almari tu aku kosongkan balik and kemas semua sekali, starting from 0%. Tiba-tiba rasa macam cerita Narnia pulak. Hahaha. Masa tu dok berangan yang how awesome would it be if I discover a magical hidden world belakang almari baju aku. LOL.

Masa nak susun baju tu, I realized something. Baju-baju aku yang berwarna hitam memenuhi 2/4 daripada almari tu. Bila dah susun satu-satu, I just realized that I wear black a lot sejak 3 tahun kebelakangan ni. Selagi tak susun, aku tak pernah sedar pun baju-baju aku yang colour hitam dah penuh setengah almari. Heh, lepas tu apa lagi, mula lah aku 'bermuhasabah' diri. Fikir balik semua benda; sejak bila aku jadi depress segala benda yang buat aku jadi macam ni. Hahaha, nak cakap putus cinta, bukan. Nak cakap stress pasal sekolah, bukan jugak. Aku happy je dekat sekolah nun. Nak cakap kena dera, lagi-lagilah bukan. Ibu & ayah memang sayang aku gila-gila punya. (Weh, parents mana tak sayang anak kan?) Aku sendiri tak tau sebab musabab aku jadi macam ni. Dekat mana pendahuluannya pun, aku tak pasti. Kenapa? Mengapa? Bagaimana? Siapa? Memang semua soalan-soalan tu tak terjawab dek akal aku.

Pelik gila. Aku sendiri tak sedar sejak bila aku suka gila baju hitam. Lol, emo much? Baju-baju aku masa form 1 & 2 semua warna-warni. Orange, purple, blue, apple green, pink, peach, you name it all. Aku siap boleh susun lagi baju-baju tu jadi warna rainbow dalam almari. Tapi sekarang, no way man! Maybe aku takde self confidence nak pakai baju yang colour striking kot. Entah, I don't even understand myself. Entah apa masalah yang aku ada pun aku tak tau.

Kalau tengok balik gambar-gambar yang saya post dalam blog ni, banyak gambar saya pakai baju warna hitam & baju yang tak striking sangat. I feel more secure in pale colour clothes. Weh serious oh! I wear black mostly, kadang-kadang white and jarang-jarang colour lain. Tengok lah, masa pergi lunch date dengan Xander aku pakai baju hitam. I wore a white blouse when I meet U-Kiss. Masa pergi concert MOA, I wore a black t-shirt. I'll wear black t-shirts jugak setiap kali pergi jogging or tuition. See, hidup aku macam tak berwarna oh. Adakah saya hidup dalam wana hitam putih? iSad :'(

Ya Allah Fatin, you should really stop being so dramatic. Duuuuhhhh.

I thought of buying new clothes for myself, maybe kali ni colour yang colorful sikit kot. Tengok lah biru ke, pink ke, merah ke, aku tak kisah warna apa pun. Nak cakap aku nak stop terus beli baju hitam tu takde lah, tapi saya akan mencuba sedaya upaya untuk meng-limited-kan pembelian baju-baju yang berwarna hitam. I'm going to try my best to start wearing other colours, macam zaman menengah rendah dulu.

Maybe it's just me but I feel secure in black. Seriously.

Labels:


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram