Saturday, March 02, 2013
Tak kenal maka tak cinta

Ever heard of that phrase before?

Honestly speaking, sebelum ni the phrase tu tak pernah bawak apa-apa makna dekat aku. Try asking me about the meaning behind this phrase now. Jawapan aku mesti lain daripada jawapan aku yang dulu. This time maybe matang sikit. Kot.

It was really hard for me to adapt dekat Kuantan ni, masa the beginning of the second semester dulu. Same place, same environment tapi different house for me to live in and different housemates for me to live with. It was really really hard, trust me sebab my previous housemates & I, memang sangat-sangat rapat. The 12 of us in A406 (that was our house number in Semester 1) are very close with each other. Lumrah, ada jugaklah misunderstanding here and there, tapi tak ada lah sampai gaduh palau-palau orang sana sini. Semua permasalahan dapat diselesaikan dengan baik. Kalau keluar pun, memang semua 12 orang keluar sekali. Setiap kali pergi ECM, Megamall or Teluk Chempedak, kitaorang memang macam rombongan sekolah. Semua pergi sekali. Kalau nak makan dekat bawah kampus pun sama. Hahahaha.

Masa mula-mula masuk second semester dulu, aku memang sentiasa terperap dalam bilik. I don't trust anyone except for my roommates. I don't really talk to anyone except for my roommates. Bayangkan Fatin Hanani Adnan tak bercakap. Pelik kan?

Now, after living with 10 of them (excluding Nadia, Suhaila and Wanie since I've been living with them since semester satu) my perception and my first impression towards semua orang berubah. Masa the first 2 weeks, it was hard for all of us. Bukan aku sorang je, I bet everyone felt the same. Then, masa berlalu.

"Time heals everything."

Hmmm, I don't really setuju dengan this phrase sebenarnya because if someone hurt you ke apa, maybe you won't be mad at that person anymore after some time, but the scar will still be there, setahun ke, dua tahun ke. Walaupun begitu, in this case, saya kena mengaku yang phrase ini sangat-sangat tepat.

Now, after living with them for quite some time, baru aku tahu perangai and sikap sebenar masing-masing. They are not that bad. Boleh clique jugak lah, boleh masuk jugak. I thought it was impossible to nak rapat dengan the current housemates since semua orang dah ada gang masing-masing, kawan masing-masing. Again, I am wrong. Boleh je kitorang keluar together, boleh je kitaorang jadi rapat. We share stories, kongsi secrets semua, memang macam dah kenal lama.

I know that I can already trust my current housemates. All of them. I even tell them about my past and all, gossip gossip tentang situasi yang terdapat dalam UiTM dan sebagainya. Best lah borak dengan diorang, rasa macam dah kenal lama walaupun tak sampai satu semester pun duduk sama-sama.

Betul kata orang dulu-dulu, tak kenal maka tak cinta. If you have macam a bad impression towards someone ke apa, my advice is, get to know that person first, before judging her. People judge, that one for sure tapi kalau boleh, kurangkanlah negativiti tu. It is going to be hard, I know because I feel the same almost all the time tapi kalau boleh, try lah to look things on the positive side instead of worrying about the negative side. Get what I mean? Be positive instead of being negative. Spread the love. Hahahaha now I think I sound so poyo.



My A205 girls ;)

Labels: ,


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram