Friday, April 05, 2013
Jawatankuasa Perwakilan Kolej UiTM Kuantan 2012/2013



I was in the Prefectorial Board in high school. Memang I'm the type yang tak boleh duduk diam, have to do this and that so I decided to join the student council. First time bila the seniors bagi talk pasal JPK ni, I know that I want to join this board. "It's going to be hard," I know but who cares? They said that being a JPK nanti pressure banyak, kerja pun banyak jugak, you won't have time for your studies, people will hate you and stuff but dalam otak aku ada satu benda je masa tu. I know that I can handle this. 

So I went for the interview. The interview was scary, I swear. Resume kena baling, kena jerit semua lah. The seniors nak tengok macam mana kita work under pressure, nak tengok macam mana kita handle stress. A few weeks after that, they announced the result and I was one of the 30 people yang terpilih. Then ada lagi one interview with the admins and orang atasan. That interview was not as scary as the first one lah of course. Alhamdulillah, lepas dah interview, 20 out of 30 orang terpilih untuk jadi Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK).




Aku tau dah from the very beginning, I will have a great time working with these people. One thing yang aku sedar pasal kitaorang ni, macam mana gaduh dalam meeting, macam mana bertegang urat dalam meeting, tertinggi suara or apa, keluar from bilik meeting je, semua orang cool balik. Terasa terasa tu ada lah tapi we get over it cepat. Tak bagi salah faham yang kecik tu effect kerja-kerja yang kitaorang buat.

I swear to God, these people are so awesome, I can spend a week with them and we will not run out of topic to talk about. Ada je gossip, ada je benda nak cerita. Throughout the activities, throughout the meetings, I had the feeling of being in a family and I really felt that I belong there. We are a very very close family and everything that we do, we do together. Kena marah sama-sama, kena kutuk sama-sama, kena puji pun sama-sama. Malam ni meeting, esok pagi ada test, biasa. Esok event, hari ni pening kepala fikir semua benda, biasa. Petang ni event, pagi tu semua risau sebab hujan lebat kat Kuantan, biasa. Buat kerja dalam hujan? Biasa sangat. We're really used to everything. Give us work, we'll do it.




There are Fikri, Azam, Chris, Kaizen, Azri yang memang tak habis-habis nak mengusik. Pantang jumpa je mesti kena bahan. Dekat group whatsapp diorang punya cerita je lah daripada atas sampai bawah. We have Haziq Zaini and Meon, pak ustaz JPK. Girls pulak we have Tyra Mazlan and Liyana Nasir (my hyper buddies for life), Nuna, Ismah Chimin and Miera, kawan-kawan gossip. Eh eh tak, sebenarnya semua JPK suka gossip. Hahahahaha. Semua bila dah stress buat kerja, bergossip lah, apa lagi. Orang panggil aku, Tyra & Chris as the dimple siblings sebab kitaorang ada dimple. Lol. Orang panggil aku, Tyra and Yana pulak the hyper trio sebab kitaorang memang hyper tak ingat dunia. Pantang jumpa, mesti bising. Another one thing that I love the most about JPK is, semua orang suka camwhore! Ya Allah, serious tak tipu! I likeee! Dah lah camwhore memang benda favourite aku. Hahahaha.

The dimple siblings, teeeeheeeee :)


Nuna and Liyana :)



Masa kerja, kerja betul betul. Masa main, main lah betul betul. Tapi kitaorang lain, dalam meeting pun kadang-kadang main-main (sometimes lah). Pastu before meeting dengan Kaizen menari-nari lah, apa lah. Macam-macam perangai ada :P



*The hyper trio tried to take a picture together pastu Miera dengan Chimin masuk sekali, tak bagi kitaorang camwhore tiga orang. Lol.*


Normally kalau camwhore, mesti fail gila. Mesti ada yang photobomb sebab tak dapat camwhore sekali. The hyper trio tak pernah ada gambar together sebab every time kitaorang nak ambik gambar, semua orang akan join. Penat menghalau, tapi diorang tak nak pergi jugak selagi they are not in the picture. Phone aku pulak memang jadi public property. Everyone knows the password, everyone camwhore guna phone aku, kalau nak main game semua cari phone Fatin, padahal semua pakai smart phone =_=' 











I am very thankful and grateful for this, for being a part of the awesome team, for given the chance to work with them. Banyak benda yang aku belajar from dorang, from JPK. Without them, mesti hidup aku kat Kuantan dull je. Selama ni aku banyak join events, tapi kali ni dekat UiTM, aku belajar organize events. Belajar kerja from awal sampai habis. Belajar yang kita tak boleh nak puaskan hati semua orang. Kena kutuk macam mana pun, kitaorang terima, as long as we know that we did our very best untuk semua events. People judge, people talk as if they know everything when they don't. I learned to control my anger when everything is not right and not letting them take over me. I learned about friendship; where first impression is not always right and aku belajar yang when you're far from your family & your best friends and you think you have no one, you still have the people around you that can make you happy. 



Mesti rindu nanti :'(

Labels: ,


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram