Friday, July 12, 2013
Penat




Pernah tak kau rasa macam nak give up semua benda?
Pernah tak kau rasa penat sangat, you have so many things to do tapi tak tau nak start from mana, and you end up sleeping instead?
Pernah tak kau rasa macam serabut sangat sampai nak marah semua orang?



Well, aku sedang berada dalam phase itu sekarang. It's just a phase that I'm going through, I guess. The reason why I don't update my blog as often as before is because, aku tersangat busy dengan kerja. Facebook, Twitter pun jarang bukak. I don't even have time for my fangirling activities, apatah lagi nak menulis. Nampak tak betapa sibuknya Fatin Hanani binti Adnan sekarang? Serious statement mintak penampar. Haha.

Keluar pergi kerja, pukul 7.30 pagi setiap weekdays. Sampai rumah, pukul 7.30 malam setiap weekdays. Balik rumah, mandi, makan, lepas Isyak tidur. Sila ulang rutin tersebut setiap hari.


This is all that’s happening when I get home tonight.
Macam ini keadaan saya setiap hari selepas balik kerja. Baru tahu yang nak cari duit ni bukan senang. Baru belajar appreciate duit sikit. Baru belajar berjimat sebab sayang nak spend duit yang kita earn dengan penat lelah banting tulang sendiri. Selama ni, duit keluar macam air, asyik menyusahkan ibu & ayah je.


Bila dah penat sangat, I tend to get very grumpy. Grumpy tahap dewa sampai at this certain level, if you annoy me or even said something wrong, memang kena smash tepat punya. I don't mean to be rude ke apa ke, tapi sometimes benda ni jadi tanpa aku sedar. Memang orang dah berkerja ada problem macam ni ke? Mohon pencerahan sesiapa yang ada experience please. I don't like this side of me yang marah orang tak tentu pasal bila penat and the worst part is, I don't really know how to handle it. Setakat ni, apa yang aku cuba buat adalah kurangkan bercakap lepas kerja, so that aku tak ter-smash orang.

Blergh, I am not normal.


PS; Heard that 'penerapan' result will be out on the 24th of July. Passed the requirements, now I'm waiting patiently for the result. KENAPA LAMBAT SANGAT? I CAN WAIT NO MORE.

PSS; July has been good to me so far. I got quite a number of exciting things happening to me, awal-awal bulan ni. Alhamdulillah. Semoga rezeki saya terus murah dan bertambah, Amin.

PSSS; Selamat menyambut Ramadan al-Mubarak! Wow, it's Ramadan already. Masa benar-benar berlari dengan pantas.

PSSSS; Oh god, I still have so many things to share. Haha. Will be reunited with my Silver Mug brothers and sisters next week in Kuantan. UiTM Kuantan, I miss that place more than anything else.

PSSSSS; The last paragraph, for real.

Bye.

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram