Thursday, September 05, 2013
Degree


I'm starting my law degree soon. Very very soon. 9/9 mula class. Baju semua benda tak packing lagi. Malas nak packing awal-awal sebab Shah Alam dekat je dengan Cheras dan aku boleh balik setiap hari if I want to. Okay.

Am I ready and excited for degree? The answer is... yes. Haha NO. Badan saya dah terlampau manja dekat rumah, so bila nak start belajar balik rasa macam hailaaaa malasnyew titew. Otak dah rehat banyak sangat. Rasa macam tak productive at all. Tapi bagus lah jugak kan start belajar balik, otak bekerja sikit.

The other day (on Hari Merdeka to be exact), Gang Tiang buat reunion. Konon-konon nak jumpa semua orang before aku, Azura dengan Min masuk degree (Arif dah second semester dah degree kitaorang baru nak masuk. Sobs). Planning macam reunion besar-besaran tapi end up kitaorang lima orang lagi je yang pergi. Asyik-asyik muka yang sama je yang datang setiap kali meet up. Penat dah tengok muka dorang. Hahaha.

The five of us can't really decide nak pergi mana since it was Hari Merdeka and confirm satu KL jam teruk. Bihah came out with the idea; what if kita semua duduk dalam kereta and stuck dalam jam lama-lama and borak and then when we're hungry lets go eat this delicious pasta. Sounds like a good plan, and everyone agreed.

So sampai petang on the same day, kitaorang tak decide lagi mana nak pergi. Hari dah petang and it was too late to get stuck dalam kesesakan lalu lintas. Complicated tau tak nak decide tempat. Arif said, lets go and lepak at rumah Fatin. Diorang yang lain semua setuju, tapi aku tak setuju. Semua suka sangat melepak at my house, I don't even know why =_=' I said no, lets go to Old Town Alam Damai or Papparich instead, borak and then you guys can solat maghrib at my place. They said Old Town dan semua orang setuju. Habis cerita. Senang hidup.

Since all of us setuju yang kitaorang semua pergi satu kereta, Arif tanya nak pick up siapa dulu? Rumah Bihah and rumah Arif dekat *cough if you get what I mean*, so diorang datang satu kereta. I told them I'm going to drive there by myself since I don't want to susahkan sesiapa kena pick me up. Azura said she's going somewhere else lepas dah jumpa kitaorang so tak payah pick up dia. Min said he has something to do before jumpa kitaorang and dia pun akan datang sendiri. Lepas tu semua orang macam, WEH NI NAK KONVOI KE APA BENDA SAMPAI EMPAT KERETA? Lol.

Bila sampai Old Town, we makan-makan and borak-borak. Rasanya almost dua jam dekat sana, catch up semua benda. Air berapa gelas habis. Orang-orang kat situ semua dah macam, 'Weh korang ni tak reti nak balik ke?'. Then bila dah dengar azan Maghrib, gerak pulak pergi my house.

Ayah dekat luar masa kitaorang sampai. He was quite terkejut jugaklah tengok ramai-ramai datang (ramai-ramai as in banyak kereta kat luar). I told him that my friends are here & he asked berapa orang. I said four. Lepas tu ayah was like, "4 orang je tapi bawak empat kereta? Wah sekarang semua dah besar dah ada kereta masing-masing. Semua anak orang kaya.". Lololololololol. I think ayah teringat zaman kitaorang semua sekolah dulu. Pergi mana-mana semua naik LRT, semua kena mak bapak hantar. Sekarang ni semua independent.



Motif entri ni? Tak ada sebenarnya. I am writing untuk hilangkan rasa rindu dekat diorang semua. Rasa macam dah lama sangat tak jumpa oh. Kitaorang kan overly attached best friends, so bila tak jumpa tu rasa macam pelik pulak. Min sambung law dekat UUM. Jauh tau tak Kedah dengan KL? 4 tahun pulak tu. Gila lama. Azura pulak sambung law dekat UM. Phewww nasib baik UM tu dekat jugak dengan Shah Alam. Kalau tak, tak tahu lah macam mana aku nak hidup. Ambik, ada 3 budak sambung law dalam Gang Tiang. Hahahah, serious melampau. Bihah dekat KYUEM, she's going to fly next year and Arif pulak dekat UTP, sedang menduduki his final examination untuk part 2 degree.

At this point of my life, I am so freaking proud of everyone in Gang Tiang. Everyone is doing very very verryyyyyyyy well in life. Tak sangka semua orang have come this far since high school habis 2 years back. Aku harap benda ni akan kekal sampai kitaorang semua besar, dapat kerja, ada family sendiri nanti.

P/S:
My family and my best friends are definitely my pillar of strength. I don't think I can even come this far without their doa and support.


Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram