Sunday, September 29, 2013
Kesatria Mensatria


As a first semester student, it is compulsory for me (and my friends) to join aktiviti-aktiviti kokurikulum yang telah disediakan di kampus. We chose Kesatria because we had to and of course, Kesatria looks much more uncomplicated compared to Palapes, Brass Band and etc.

What's Kesatria actually? Kesatria is basically KRS a.k.a Kadet Remaja. Eh iya ke? I said that because of the uniform that looks exactly macam uniform KRS. Haha.

What we're going to do in Kesatria is basically kawad, kawad and kawad again. I can't remember the last time I did kawad kaki. Must be in high school, sebelum aku dilantik sebab troop leader untuk scouts. Form 3, or perhaps Form 4. Lepas dah naik jadi Ketua Troop, aku yang buli budak-budak bawah aku untuk kawad. Tapi kitaorang dekat Scouts tak selalu sangat kawad pun since I don't really like kawad and I know my scouts members don't like kawad kaki too. 

Mulai sekarang, kami semua akan berkawad kaki dengan jayanya. Say hi to kulit muka yang akan akan hitam terbakar dek kerana sinaran matahari yang menyinari. 

Second week of Kesatria.

From left: Fatin yang gemuk, Yusra yang cantik, Shaff si kaki buli yang disayangi dan Hani yang baik hati.

P/S: Sila hafal muka-muka di atas because from now onwards, nama-nama ni akan jadi nama-nama familiar dalam blog ni.

Labels: ,


1 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram