Wednesday, December 04, 2013
Life so far.




Life so far has been great. I enjoy every moment of it. Scratch that. Takdelah sampai I enjoy every bit of it. There are things that I'm worried about, there are things that pissed me off and there are things that could turn me into an emotional maniac tapi on top of all that, to look at it on the positive side, everything is good. All is well so far, Alhamdulillah.

The final examination is going to be in less than a month. Time really flies huh? Rasa macam baru semalam masuk kolej Delima tu, baru semalam mengeluh penat kena jalan naik bukit pergi faculty setiap kali ada kelas, mengeluh sebab DC jauh, mengeluh sebab lapar and tak ada makanan dekat kolej, cuak sebab tak jumpa kelas dekat mana. Sedar tak sedar, semester satu nak habis dah. Whoa. Macam tak percaya.

Macam-macam benda yang aku explore dalam campus. Banyak benda yang aku buat. At first, I decided to try doing sports. I went cycling. I played squash, I played netball and I played badminton tapi aku mengambil keputusan untuk berhenti half way. Nak main suka-suka once in a while tu bolehlah but to make it a routine? Erkkk. Macam susah je, macam susah je. I am the least athletic person in the world, fyi. I'm a huge fan of theatre nowadays. Satu benda yang aku realize, UiTM has a lot of students yang sangat-sangat berbakat untuk berlakon. And most of them are law students! Impressive tahap dewa. Tak pernah pulak aku tahu yang watching theatre could be this fun. I even have my theatre buddies in the faculty, which consists of Izham, Izzu, Hani dan semestinya saya sendiri. Setiap kali pergi tengok teater, mesti jumpa diorang ni. Haha.

Hmmm. What else? Oh yes, third language. Mandarin is hard. It sometimes can be even harder than the law subjects, especially when it comes to the tulisan. Ya Allah, susah ya amat. Celoreng sana, celoreng sini, I totally have no idea macam mana nak baca tulisan tu! Hiragana and Hangul were much more easier tau tak? Geleng kepala bila cakap pasal Mandarin. Thank God my Mandarin lecturer is very nice, and very funny. Dialah yang selalu membakar semangat aku untuk belajar bahasa cina di kala otak aku tak boleh nak proses lagi perkataan-perkataan bahasa asing. Xie xie, laoshi.

Life gets tougher everyday. That's what people said and I can't agree more on this. Masa tadika dulu sibuk nak masuk sekolah rendah. Bila sekolah rendah sibuk bebenor nak masuk sekolah menengah, nak jadi besar. Masa sekolah menengah sibuk nak masuk universiti. Bila dah masuk universiti, rasa macam nak balik sekolah menengah balik semula. High school was much more simpler, man.

Sekarang ni ada 3 minggu lagi untuk final exam. Now is the peak period untuk semua assignment, presentation, quiz dan test yang menggunung tinggi. Bila you have so many things to do on your plate, kau akan rasa stress je memanjang. Macam aku. Bila aku stress, aku akan terus automatically tolak semua perkara yang tak berkaitan dengan aku ke belakang. I used to care so much untuk semua benda sampai menyakitkan kepala sendiri, tapi sekarang tak lagi. Studies comes first, drama semua benda tolak tepi. I got no time for that.

In university, I learned to prioritize things.

And I guess it is good for me, yang tak reti nak cakap 'no' dekat orang.

Labels: ,


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram