Monday, September 22, 2014
Left Out

Pernah tak kau rasa left out?

Rasa macam semua benda tak kena. Rasa left out lah, macam kau rasa kau dibelakangkan dalam semua benda, macam kau tak penting at all. Rasa macam malas nak ambik kisah, rasa macam malas nak fikir tapi dalam masa yang sama, benda tu lah yang dok tikam kau hari-hari. Sakit, memang sakit.

Kau rasa macam nak cakap je benda betul. Rasa macam nak luahkan perasaan. Rasa macam nak cakap yang kau tak puas hati. Rasa macam nak bagitahu diorang yang kau sebenarnya terasa tapi kau buat-buat tak kisah. Tapi tak boleh. Kenapa? Sebab kau tahu yang diorang takkan sesekali pun faham. Sebab diorang tak pernah rasa lagi apa yang engkau rasa, sebab tu diorang tak faham.

Dan kau pulak? Telan sorang-sorang perasaan tu sebab tak ada sesiapa yang kisah pasal perasaan kau. Terpaksa pendam, walaupun kau rasa rimas.

Diam.

Labels:


0 CLICK(S)

Older Post | Newer Post
Fatin Hanani Adnan


I don't know about you, but I'm feeling 22.
Contact Me
Email
Twitter
Facebook
Instagram